Ettől kicsit jobb kell! :-)

2011. március 20., vasárnap

Új élet

Szia Mindenki!

Kicsit elvesztem, mert a rohanó világ magával ragadott. Egészen eddig a percig, mert ismét kaptam egy levelet. Kemény hangvételű, amolyan tükröt tartok eléd típusú.
Köszönöm neked Gyöngyi! :-)
Hiszen elkezdtem valamit kiírni magamból és félúton feladtam. Egy történet véget ért, de a mindennapjaim tele vannak eseményekkel. Akkor mesélek....



Új év, új munkahely és egy tavaly indult kapcsolat. Furcsa, de a múlt már csak az emlékeimben él....
Miért?
Azért, mert a rossz dolgokra az ember nem szívesen emlékszik! 
Ez amolyan félelemmel teli érzés, amikor szeretnél visszanézni a múltba, de nem mersz.
Szorongsz....előjönnek azok az érzések és emlékeztetnek arra, hogy milyen rossz volt akkor.

Aki szorong valamitől, ne kerülje, hanem menjen szembe vele. Aki fél az eleséstől, tanuljon meg esni!


Ha valaki fogyni akar, azt kell megértse, miért eszik annyit. Hiszen nem lehet a levegőtől is hízni! Én már csak tudom, hiszen voltam kövér! Igen! KÖVÉR! Viszont szembenéztem magammal, a problémáimmal, gyengeségeimmel és megértettem miért menekülök az evés gyönyöreibe és miért temetkezem abba a testbe, melyben élek. Már nem magyaráztam meg miért nem akarok lefogyni és mindenáron nem bizonygattam másnak és hazudtam magamnak: kövéren is nagyon jól érzem magamat!


Minden szenvedélyt és függést a körülmények és a körülmények kiváltotta viselkedés tart fenn.
Nem az a változás, ha minden marad a régiben, csak mi "erősek" próbálunk lenni. A körülmények hatalma végül mindig erősebbnek bizonyul, hanem változtassunk a körülményeken!!  A valódi változtatás mindig a dolgok jelentésére, üzenetére irányul, a látszatváltozás a dolgokra magukra.
Le akarsz fogyni? Ne fogyni akarj...
Élj érdekesebb életet, s majd alig jut eszedbe enni. És merj éhes lenni, hisz sok ember ettől fél, s ezt megelőzendő tömi magát. Fedezd fel az éhség új ízét.:-)
Valódi változás akkor történik, ha a dolog lényegét értjük meg.


Eddig mindig meg akartunk változni. Ezt általában úgy képzeltük, hogy most végre majd összeszedjük akaraterőnket, meg majd erősek leszünk, meg majd nem tűrjük tovább. De ami nem megy akaraterővel, az ritkán megy még nagyobb akaraterővel. Az igazi változás olykor a megváltozásról való lemondás.
Na jó, de akkor mi legyen helyette?
Az elfogadás.
Fogadjuk el, hogy lehet nikotinéhséggel is élni, hogy lehet éhesnek lenni, hogy lehet szorongani és fogadjuk el, hogy a másik olyan, amilyen. A nagy dolgok itt, vagyis ezután kezdődnek.....
Ezt fogom még boncolgatni, hiszen ha elfogadjuk, hogy a másik olyan amilyen, akkor..... 




1 megjegyzés:

Maga az Ördög írta...

Szia Erika! Húúú, régen olvastalak, de a szívemből szóltál! Mi változtatott meg ennyire?