Ettől kicsit jobb kell! :-)

2013. szeptember 29., vasárnap

Itt az ősz és a hideg...

Valahogy ismét elrepült a nyár és elvitte a meleget is magával. Az ősz nem várt és számomra valahogyan mintha egy csettintésre megérkezett volna....



Az emberek arcáról eltűnt a mosoly, a jókedv. Olyan kedvtelen, szomorkás, fázós hangulatú lett mindenki.
Emberek! Ébresztőőőőőő! Nincs itt a világvége! Számomra az ősznek is vannak szépségei...
Gyönyörű színek, csodás illatok, és a friss levegő. Néha esik, néha fúj, de a miénk! :-)

Már Petőfi Sándor is megírta annak idején:
"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem, de szeretem."

Tele mindenki lelke a nyári élményekkel, feltöltődtünk és talán kipihentük magunkat. A legközelebbi nagyobb pihenés már csak karácsonykor lesz. Addig is nem játszhatunk medvét...nem alhatjuk át a hideget,a telet.

Hogyan kerülhetjük el, hogy ne üljön vállunkra a depresszió és a rosszkedv ezeken a napokon?

Én személy szerint mindig feldobom magamat valamivel. Egy reggeli finom cappuccino nálam csodákra képes. Legyen habos-fahéjas és meleg! :-)


Imádom, amikor kortyolgatom és közben megtervezem a napomat. Minden fejben dől el. Nem szeretnék egész nap morgós lenni és barátságtalan. Alapjában véve még a morcos embereket is szeretem.... Mennyivel jobb ilyen gondolatokkal indítani a napot! Sose indulj el otthonról korgó gyomorral! Úgyis egy rohanás az egész nap, legalább alapozzuk meg! Bedarál a munka, a kapkodásnak sosincs vége és próbálod utolérni magadat...persze sosem sikerül, mert a feltornyosult feladatok elé mindig betolakodnak újabbak és fontosabbak! :-)
Aztán szeretem még a türelmet gyakorolni. Próbáltad már azt, ha egy kollégád rossz passzban van és úgy zsigerből rád förmed, akkor mosolyogva, normálisan visszaszólsz? Hirtelen megdöbben és normális hangnemre vált. Elszégyelli magát... Nem kell mindig alkalmazni a jól ismert közmondást:

Persze, ha valaki egy született ősbunkó....Nos neki elég büntetés magát is elviselnie! :-)
Amennyiben nincs időd ebédelni, (ilyen ember nincs is a földön!)  állj meg egy kicsit és kapj be egy müzliszeletet. Éhesen nem leszel aktív és még kedves sem...nemhogy mosolygós és jókedvű.
Délután a munkának vége, hacsak a főnököd nem egy robotpilótát szeretne alkalmazni. Na jó...én sem látom néha az aznapi napsütést és olykor már csak bányász fejlámpával a fejemen találom meg az űrkompomat!



Home, sweet home...
Végre hazatalálok és azt teszem, amihez kedvem van! Megfőzöm a kedvenc vacsorámat, a finom meleg teámat, veszek egy forró illatos fürdőt, bekucorodom az ágyikóba. Olvasok vagy csak bámulom a kommunikációs ládikát. Már nem is érdekel, ki-miért és mit tett és ki-miért rabolt, ölt és hazudik. Nem engedem be az ágyamba ezeket a negatív információkat. Csak a jót hallgatom, nézem és örülök annak, hogy ez a nap is eltelt, mit eltelt! Jól telt, tartalmas volt és fontos alkatrésze lehettem egy gépezetnek.
Hálát adok, hogy egészséges vagyok, a családom és a barátaim szeretnek és mennyire jó dolgom van: van mit ennem és meleg ágyikóban fekhetek.
Kell ennél egy napra több?






Kellemes hetet kívánok Nektek és próbáljatok ki így egy napot!